Ma bucura asa de mult sa vad oameni cu zambetul pe buze... si ma refer la cei care zambesc din suflet si nu doar ridica coltul gurii. Imi dau speranta ca inca se poate si intr-adevar, simt cum se transmite bucuria! ^_^
Dupa o dimineata interesanta si o zi destul de incarcata, am ajuns in fata tastaturii unde urmeaza sa ma distrez putin! Da, fac asta din placere, nu din obligatie.
In primul rand, azi dimineata m-am trezit speriat. Am avut un vis destul de ciudat cu niste oameni dragi mie, care mi-a dat putin de gandit. Eu ma trezesc de obicei la ora 7 A.M si mare mi-a fost placerea sa vad era abia 6:15, si mai aveam 45 de minute de leneveala. Acum serios! cui nu ii place chestia astaaa? :3
Cand am ajuns azi acasa de la scoala, aveam o pofta nebuna de ciocolata. Si m-am dus direct la borcanul de Finetti! Da Finetti, cu asta am crescut, nu imi pasa ce scrie pe eticheta, o rup de obicei. Din nefericire nu mai aveam decat vreo 2 lingurite care erau evident insuficiente impotriva poftei mele (sunt pofticios si gurmand). Si m-am gandit, "lol, de ce sa nu caut ceva despre chestia asta".
Si uite asa am ajuns sa caut informatii despre finetti si nutella si sa scriu si aici niste chestii, deci sa incepeeem!
Diferenta dintre nutella si finetti este in primul rand firma. Pe urma urmeaza pretul destul de diferit intre cele doua, iar in ultimul rand nutella are in compozitia sa si alune. O sa vorbesc mai mult de pe nutella pentru ca multa lume se pisa pe ei de-a dreptul cand vine vorba de ea, chiar daca ei mananca o data pe luna...
Un mic istorica, in 1946, nenea Pietro Ferrero a inventat o crema de ciocolata cu alune ce se putea unge pe paine. Cativa ani mai tarziu, fiul sau a modificat reteta, numind-o Nutella. Si evident firma a luat amploare de atunci pana acum, strangand o avere frumusica. Alte produse ale firmei sunt: Ferrero Rocher, Kinder, Coffateria Raffaelo.. pana si bomboanele tic-tac.
Judecand dupa informatiile de pe site-ul oficial al firmei Ferrero, compozitia minunatei crede este: zahar, ulei de palmier, alune de padure (13%), cacao degresata pudra (7,4%),lapte praf degresat (6,6%), zer praf, emulgator: lecitina (soia), vanilina.
Si o chestie interesanta, de care nu multi cred eu ca si-au dat seama este ca atat nutella cat si kinder au prima litera la fel:
Curiozitati:
- Cantitatea de nutella produsa intr-o singura zi cantareste cat 3 statui ale libertatii, mai exact 790 tone.
- Aproximativ 100 de milioane de alune de padure sunt folosite zilnic pentru a face delicioasa crema.
- Daca am puna cap la cap toate borcanele de nutella vandute intr-un an am putea inconjura luna de 4 ori, adica 400 de milioane de borcane.
- In orice tara din lume se gaseste cate un borcan de nutella.
Wow, mi-a lasat gura apa de la atata scris. Ma duc sa imi cumpar niste ciocolata, ne mai vedem. PACE! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu